Makeup and stuff

Da li je moguće staviti maskaru šargarepom i druge misterije šminkanja?

Sve dobrobiti povrća već uveliko znamo. Ali šta ako ga upotrebimo, osim za zdrav život i lepe slike za instagram, i za neke svakodnevne rituale? Da li će i tada obaviti svoj posao odlično?

Zašto ne voće, pre svega? Uglavnom je okruglo, je l te. Limun, doduše možete upotrebiti kao prvu pomoć ukoliko vam je prajmer na samrti. Ali to divno povrće, u svim oblicima i bojama! Savršena zamena za sve one četkice koje ponekad koštaju čitavo malo bogatstvo (a treba nam ih previše kako bismo ispratile sve trendove ikada).

Bitku ovih “alatki” zvanično započinjemo!

DSC_1118.JPG

 

1.Puder
Ukoliko pratite, znate da je boginja blendanja, Nikkie Tutorials, za potrebe nanošenja pudera upotrebila papriku. Njenim stopama probala sam isto. Iskreno, ova investicija se mnogo više isplati ukoliko imate vremena da se svom puderu posvetite. Možda ćete morati malo da čuknete po svom licu, ali rezultat je savršen! Razlika u odnosu na stranu lica na kojoj sam koristila blender se skoro ni ne vidi.
Paprika babura – blender : 1-1

www.gifmaker.me-cool (2)www.gifmaker.me-cool (1)

2. Korektor

Niko ne želi podočnjake sa sobom ceo dan, pa se ni ovaj korak nije smeo preskočiti nikako! A šta je to dovoljno malo da pokrije deo oko oka? Rotkvica! Ukoliko ste u prethodnom stavu morali da čuknete, ovde ćete morati još više. I trajaće, mislićete da kraja nema. Ali efekat je opet odličan!

Rotkvica – blender : 1 -1

DSC_1154.JPGDSC_1147.JPG

3. Puder u kamenu

Jeste koretkor super stvar, ali džabe trud ukoliko to ne setujemo da ne mrda nigde. E ovde je naišao prvo problem. Brokoli naizgled deluje kao kabuki četkica, obećava da će sa praškastim proizvodima uraditi posao. Zabluda. Delovalo je da ću pre ubiti ono malo pudera što je ostalo nego što ću naterati proizvod na “četkicu”.

Brokoli – četkica : 0 – 1

DSC_1171.JPGDSC_1161.JPG

4. Obrve

Kažu da je danas retkost videti žensku osobu sa dlakama na mestu gde su obrve. S obzirom da sam i dalje jedna od njih, ovaj postupak je nezaobilazan kako bi iste dobile oblik. Ako vam neko kaže da je moguće obrve iscrtati paprikom, ne verujte mu ni na sekund. Nešto boje se jeste nanelo, ali u tačkama, a izgled dalmatinca niko od nas ne želi.

Paprika – četkica : 0 – 1

DSC_1183.JPGDSC_1180.JPG

5. Bronzer i rumenilo

Kad su već obrve on fleek i ostatak lica mora dobiti neku dimenziju ali i boju. Kao što sam već napisala, brokoli nije namenjen praškastim proizvodima, iako se za rumenilo i nije toliko loše pokazao. Samo pazite sa doziranjem istog, kako ne biste završili sa drag queen obrazima!

Brokoli – četkica : 0,5 – 1

www.gifmaker.me-cool (5).gifwww.gifmaker.me-cool (6)

6. Ajlajner i senka

Oči jesu ogledalo duše, a još pogotovo kada im dodate malo boje! Repić luka možda nije delovao kao najbolji izbor za nanošenje senke, ali se ispostavilo da i ne blenda toliko loše! Isto tako, paprika ponovo, postaje tajno oružije za stavljanje ajlajnera! Samo pazite na preciznost, koja meni nije najbolja strana.

Paprika/luk – četkice : 1 – 1

 

www.gifmaker.me-cool (7)www.gifmaker.me-cool (8).gif

7. Maskara

Kraljica svake završnice! Sama po sebi dovoljna! Ali čime je naneti.. Šargarepu su preporučili ljudi na internetu. Neće vam dati volumen, naneće malo boje i malo podići samu dlaku. I to je sve. Ovo je potpuni promašaj, te bolje izgrickajte jednu dok pokušavate ostale korake!

Šargarepa – četkica : 0 – 1

DSC_1225.JPGDSC_1223.JPG

Konačan rezultat : 

Povrće – Četkice : 3,5 – 7

DSC_1239.JPGDSC_1247.JPG

Iz svega ovoga generalno (a pogotovo slike očiju) možemo zaključiti da povrće svakako može poslužiti ukoliko u toku pravljenja nedeljnog ručka odlučite da Vam baš tad treba lajner kako biste bolje radile ili ako su vam četkice baš u tom trenutku na pranju. Ipak, ne navikavajte se, jer šalu na stranu sad, ovo nije ono za šta bi hranu trebalo koristiti.

Sve u svemu, ovo povrće se nije bacilo, te je po gore pomenutom savetu i nastala salata!
Uz nju vas pozdravljam i želim divan, nenašminkan i opušten vikend!

Zagrljaji,

Una B.

 

 

Note: Korišteni proizvodi – Puder: Maybelline Fit me; Korektor: Catrice Camouflage; Puder u kamenu: Rimmel Stay Matte; Obrve: Catrice Eyebrow kit; Bronzer: The Balm Bahama Mama; Rumenilo: Essence Winter Wonderful; Ajlajner:  Essence Liquid Ink; Senke : The Balm Meet Matte Nude; Maskara: Maybelline Lash Sensational

 

Advertisements

2 thoughts on “Da li je moguće staviti maskaru šargarepom i druge misterije šminkanja?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s