Makeup and stuff

Kupljeno vs Home-made – Epizoda “Peel-off maska”

Crna peel-off maska koja spašava lice ljudima širom sveta, boli, ljudi trpe, ali ona čini čuda. Let me tell you a secret: svaka peel-off maska napraviće sličan efekat ukoliko se pre nje poslužite starim dobrim prijateljem – parom.

No, bilo kako bilo, obećala sam i ispunjavam. Isprobala sam kupovnu peel-off masku (Soft and Clear, Anti-Pickel peel off maske, DM, 99 RSD), ali i bacila se u domaće radinosti!

Za home-made masku biće Vam potrebno:

  • Supena kašika želatina
  • Polovina kafene kašike aktivnog uglja (može se naći u apotekama u kapsulama, oko 130 RSD)
  • Polovina kafene kašike gline za spoljnu upotrebu (takođe apoteke)
  • Dve supene kašike obične vode

Sve sastojke izmešate (grudvice su okej, setite se želatina koji ste stavili). Nakon toga, zagrejte posudu u kojoj se smesa nalazi do trenutka kada ona postane poput meda. Ohladite je minut u frižideru i TA-DA, imate svoju masku!

Note: Ne čekajte predugo da se ohladi, jer će postati gumenasta i neupotrebljiva te vam sledi ponovno zagrevanje iste! Učite na tuđim greškama 🙂

Sam postupak možete videti ovde:

www.gifmaker.me-cool

Bacimo se sad na rezultate! Obe maske sam držala na licu 15-20 minuta. Svakako ćete sami primetiti kada su suve i spremne za skidanje, te vam precizno praćenje vremena nije potrebno.

Boli, priznajem, ali ako uspešno godinama preživljavate čupanje obrva ili depilaciju nausnica, ovo će vam doći kao ispijanje jutarnje kafe na suncu. Isto tako priznajem da je kupovna bolela više pri skidanju iako je sve govorilo da će biti obrnuto. Ova “domaća” je na dodir bila užasna, stvrdnuta i pomalo ljigava. Skidala se u komadima, što se i logično s obzirom da je, kao što sam već spomenula, postala izuzetno tvrda.

www.gifmaker.me-cool (2)

Moji poeni na kraju jesu podeljeni; Domaća maska je obavila bolji posao, koža je ostala izuzetno glatka, nežna i čista, ali sam proces pravljenja oduzima vremena. Baleina, sa druge strane, nije ostavila isti efekat. To nikako ne znači da je loša, ona radi ono što i piše da hoće. Ipak njoj idu gratis poeni zbog jednostavnosti!

Sve u svemu, zaključak je da se ne morate odricati sutrašnjeg izlaska, nove torbe ili flaše dobrog vina, ali ni odvajati novac za dermatologe (svi smo svesni da crna maska od pola dolara sa AliExpressa nije baš najidealnijeg kvaliteta). Pre svega, zanimljivo je. Ne, PREZANIMLJIVO je.

Tako da drage moje, vikend sledi, a znam da ste zaslužile malo smeha i opuštanja!

Javite mi utiske!

Zagrljaji,

Una B.

Leave a comment