Makeup and stuff

Fails and Holy Grails

Koliko ste se puta zaletele i kupile proizvode u koje se neki beauty guru kune i koje naziva svojim holy grail-ovima? Koliko ste puta shvatile da je taj novac bačen jer dotični proizvod, iz bilo kog razloga, jednostavno ne radi stvar koju obećava? Ali sa druge strane, koliko puta je taj proizvod prešao na Vaš spisak za kupovinu?

S obzirom da sam se sa istim situacijama susretala, predstavljam Vam one proizvode zbog kojih sam proklinjala što sam kročila u parfimeriju, ali i one koje ću veličati uvek i svima kada me za savet pitaju!

1. Golden Rose – Longstay Liquid Matte Lipstick (Lilly, 429 RSD)

Ako ste u potrazi za karminom koji ni mas’an burek ne može uništiti, evo ga! Ozbiljna sam. Neuništiv je. Za 430 dinara dobijate 5,5ml karmina koji tvrdi da je kissproof. Nijanse se konstantno dopunjuju, prate svetske trendove i stvarno postoji ponešto za svakoga. Neću Vas lagati, isušiće Vam blago usne, ali koji mat karmin to ne čini? Ima i mnogo gorih od njega. Sve u svemu, jako isplativa stvarčica u koju svakako vredi uložiti novac!

DSC_1300.JPGDSC_1301.JPG

2. Aura – Absolute Matte Velvet Feel (DM, 535 RSD)

Sa druge strane, Aurin mat karmin, hvaljen na sva usta. Ukoliko ste ga probali ili se malo bolje raspitali, znate da će ovo isušiti život iz Vaših usana. A ni jedna od nas to ne želi. Odabir nijansi je pohvalan, dobija se 7ml karmina i dostupan je u svim drogerijama. Međutim, ukoliko kvalitet uporedimo sa gore pomenutim konkurentom, Aura ovog puta gubi bitku. Ovaj karmin se više neće nalaziti u mojoj kolekciji.

DSC_1287.JPGDSC_1289.JPG

3.  Catrice – Liquid Camouflage (DM, 459 RSD)

Ovo je jedan od onih proizvoda koji sam probala jer su o njemu svi pričali. Od tog trenutka ne prestajem da ga kupujem, čak ni zamenu za njega nemam ukoliko ga ne nađem na policama. Prekriva sve, bilo da su podočnjaci nakon neprospavane noći ili onoštonećemoimenovati a iskočilo je baš pred najbitniji dejt našega života. Cena i više nego povoljna, a dobijate 5ml proizvoda. Topla preporuka!

(hint: najčešće ga dopunjuju u Ušću, na drugim mestima se teže nalazi)

DSC_1281.JPGDSC_1282.JPG

4. Essence – I love Extreme Crazy Volume Maskara (DM, 379 RSD)

Još jedan proizvod koji su mnogi hvalili. Priznajem, najviše volim maskare i najbrže ih trošim te mi je delovalo isplativo da probam jednu od jeftinijih na tržištu. Međutim, ispostavilo se da je za mesec dana nije bilo. Pardon, bilo ju je još uvek, ali je bila u potpunosti skamenjena, što ne bi trebalo da se desi relativno novoj maskari. 12ml proizvoda dobijate u pakovanju, ali moja lična preporuka je da izdvojite još malo novca i ne brinete da li će Vaša maskara odlučiti da se preko noći skameni.

DSC_1302.JPGDSC_1303.JPG

5. Essence – Liquid Ink Eyeliner Waterproof (DM, 349 RSD)

Ovde ne želim previše da odugovlačim jer ovaj proizvod obožavam! Precizan, vodootporan, dugotrajan, jeftin. Šta više poželeti od jednog ajlajnera?

DSC_1290.JPGDSC_1291.JPG

6. Maybelline – Baby Lips (Lilly, 269 RSD)

Ne volim ga. Smatram da je izvikan jer je pakovanje slatko, ima relativno originalne nazive i ženskasto je. Ali uglavnom ne hidrira. Ne kažem da ne volim labela, ali prava grožđana mast od 50 dinara će učiniti mnogo bolji efekat + miriše na limun! Iskreno, ne razumem celu famu koja se digla oko ovog proizvoda, ali probala sam ga i to više vrsta. Jedina koja je podsećala na hidrantnost je DR Rescue.  Ponoviću, originalno labelo košta isto toliko, a grožđana mast 5 puta manje. Bačen novac, ako mene pitate.

DSC_1283.JPG

7. The Balm – Meet Matte Nude (Lilly, 6539 RSD)

Paleta za svaki dan, sa svim bojama koje su svakom uzrastu uvek potrebne. Na sve to, nazivi boja su genijalni, pakovanje, u duhu Balma, odlično. Cena jeste jača, ista kao i Naked 2 recimo, ali da li Vam Naked nudi šansu da upoznate nasmejanog muškarca sa plavim očima koji voli šetnje plažom? Nije Vam jasno verovatno, ali ne, Naked Vam to ne nudi. Poeni za The Balm i ogromna preporuka ako Vam je potrebna paleta za svaki dan i sve prilike!

Ako Vam zasmeta što mi je paleta muljava, pomislite kako je to samo dokaz koliko ju obožavam!

DSC_1284.JPGDSC_1285.JPG

8. Aura – Highlighter – Moonlight (Lilly, 449 RSD)

I za kraj, proizvod koji posedujem i žalim zbog svakog dinara datog za isti. Hajlajt treba da sija i naglasi, kao što mu, je l te, i sam naziv govori. Ova stvarčica od Aure ne radi ništa, osim ako natrljate po’ kile proizvoda na obraz. A i onda samo podseća na hajlajter. Da se razumemo, Aura ima odlične hajlajte iz prethodne kolekcije, ali umesto da formulu poboljšaju, oni su joj nešto uradili da postane meh. Bacite pogled na prethodne, ili na druge nijanse iz ove kolekcije,  a preporučujem da ovaj proizvod konkretno zaobićete u širokom luku.

DSC_1292.JPGDSC_1293.JPG

Disclaimer: Stvari koje mi odgovaraju ne moraju odgovarati Vama i obrnuto. Ovo je moje iskustvo koje delim, te nikoga ne teram da određene proizvode zamrzi/zavoli na osnovu čitanja.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s