Makeup and stuff

Bajka o 100 slojeva šminke

Ne pokušavajte ovo kod kuće!

Internet se skoro srušio kada je krenuo ceo trend vezan za 100 layers of  *dopuni po želji*. Imali smo priliku da se nagledamo devojaka koju su jedva skidale 100 slojeva svog karmina, trepavica, pa čak i onu jednu malu koja je na sebe navukla 100 slojeva odeće koju posle nije mogla da skine te je pred kamerom briznula u plač moleći sudbinu da preživi.

I zanimljivo je, gledala sam i ja svaki na koji sam naletela. Ali jedna stvar nije zanimljiva – probati to isto.

Okej, možda nisam najhrabrija osoba na svetu, pa nisam ni pokušavala da stavljam 100 slojeva na sebe. Ostala sam na 10, što je bilo sasvim dovoljno da samu sebe, pametnicu, tapnem po ramenu i pomilkim po glavi što sam imala malo mozga u glavi da dalje ne idem.

No hajde da proćaskamo o procesu i rezultatima.

DSC_1327.JPGDSC_1343.JPG         DSC_1366.JPG

Ovo gledano ovako i ne deluje toliko strašno, zar ne? Čekajte još malo, krupni kadrovi slede uskoro!

Prvo imate uvid na moje lice bez trunke ičega. Sledeća fotografija pokazuje po 5 slojeva pudera, karmina, senke, maskare i senke za obrve. Na poslednjoj je još toliko slojeva svega.  Mogu Vam reći da su prva dva sloja pudera još uvek delovala prirodno, čak štaviše, pokrivenost za poželeti. Maskara i senka su takođe bile okej posle ova dva. Međutim, od četvrtog sloja svega kreće pakao – puder je krenuo da se razmazuje jer nije, jadan, imao za šta da se uhvati, karmin je krenuo da se ljušti, a maskara da spaja po 10 dlaka u želji da napravi jednu “kapitalku”.

DSC_1346.JPGDSC_1341.JPG

I ovo još uvek nije najgore!

Nakon petog, misija postaje nemoguća i jedina stvar koja je išla kako treba jeste karmin. I dalje je pretio da se okameni i oljušti, kako sebe, tako i moje usne.  Puder se raznosio i počeo da ističe svaku malu boru, koju čak ni ja ne vidim – postala sam 20 godina starija dok je neko rekao “sto slojeva”! Kapci su mi postali teški, te sam jedva gledala, što od senke, ali ipak malo više zbog maskare.

DSC_1375.JPGDSC_1373.JPG

DSC_1349.JPGDSC_1356.JPG

Je li Vam sad jasnije zašto da ne pokušavate?

Ukoliko još uvek nije, daću Vam još malo fotografija, iz procesa skidanja maske sa lica.

DSC_1377.JPGDSC_1380.JPG

Ukoliko se malo koncentrišete, shvatićete koja razlika je u pitanju i zašto sam sve ovo definisala kao masku.

Skidam kapu svim onim devojakama koje su uspele da iznesu 100 slojeva, verujem da je efekat vidljiviji, ali iz ugla devojke, mene je l te,  koja živi na sloju pudera koji ima srednju pokrivnu moć i dva sloja maskare, ovo je šok. Nisam želela svom licu da priređujem traume zbog kog će me mrzeti neko vreme. Koža pamti!

Razmislite kako bi izgledalo kada bi ovo bio standard diktiran od strane društva? Da li bi mogle da iznesete ovo svaki put kada odlučite da se šminkate? Koja nega bi Vam onda bila potrebna?

U mozganju Vas ostavljam za kraj vikenda, uz želje za predivnu radnu nedelju!

Zagrljaji,

Una B.

2 thoughts on “Bajka o 100 slojeva šminke

Leave a comment