Makeup and stuff

Šminka za 5 minuta nije mit!

Nisu baš svi za ocenu 5, ali ovo je moj dobitni kombo za petominutnu šminku!

Sigurno znate onaj osećaj kada ustanete ujutru, dan je toliko lep, Vi želite da budete još lepše, ali je sat objavio rat tome. Između kafe i šminkanja koje traje, često birate napitak koji Vas diže, dovoljno bar da profunkcionišete.

Ko kaže da uz tu kafu ne možete i naneti malo boje na uspavano lice?

Verujte mi, 5 minuta je sasvim dovoljno, sve što Vam je potrebno jeste kombinacija proizvoda u koje ste sigurni. Stvarno ne želite da u pola 7 ujutru shvatite da Vam onaj puder koji ste prethodnog dana sebi priuštile deluje kao maska, ili ne daj Bože, nije nijanse kojoj ste se nadale prvobitno.

No idemo redom!

DSC_1389

 1. Puder – Catrice All Matt plus

Četkicom, sunđerčićem – apsolutno nije bitno. Ovaj puder neće stajati baš 18h kao što suptilno obećavaju na pakovanju, ali će se jako lepo naneti na lice, napraviti prirodnu mat završnicu i stajati tu dovoljno dugo da ipak ne morate da brinete o njemu. Pun pogodak za ubrzani radni dan!

Srk kafe, high five za brzinu i idemo dalje.

DSC_1393

2.  Puder u prahu – Catrice – Nude Ilusion Loose Powder

Kameni puder se brže stavlja, činjenica. Ali malo “bejkinga” ispod očiju, koji će usput i skupiti naredni proizvod – ko bi odbio. Preporučujem stavljanje sunđerčićem za šminkanje.

Ovaj deo je toliko brz, da čak mogu dozvoliti sebi dva srka kafe uz pogled na prognozu za današnji dan. Ko bi se žalio?

DSC_1395

3. Catrice – Eyebrow Set

Kao što su neki primetili u prethodnom postu, moje obrve postoje fizički, ali odbijaju da budu dovoljno vidljive, kako meni tako i svetu..

Upravo zato je ovaj korak za mene apsolutno nezaobilazan, što se i da primetiti po urnisanom panu u kom se proizvod nalazi.

Svakako, ona dva srka kafe od malopre su značila, jer mojih 5 minuta ističe, a svojim obrvama volim posvetiti dovoljnu količinu vremena kako bi izgledale kao bliznakinje, ne samo sestre.

DSC_1397

4. Rumenilo – Essence – Matt Touch Blush

Mogao je biti i bronzer, ali ako zamislimo lep i sunčan dan, kao što sam i gore spomenula, uvek ću se pre odlučiti za rumenilo!

Nežna roze boja, u dva poteza je dala prelepu boju licu, sve dok ne preterate nema greške. Kafa je pri kraju, sat otkucava..

DSC_1399

5. Maskara – Maybelline – Lash Sensational

Svojevremeno sam se vodila rečenicom “Bez maskare nigde”. I stojim iza nje i danas. Otvara oko, brzo se stavlja, a ova koju ja preporučujem ovde ima izuzetno dobru četkicu, te sve ovo traje izuzetno kratko sa odličnim krajnjim efektom!

Ukoliko ste ispraksirane sa određenim proizvodima, cenim da Vam je ostalo bar 30 sekundi, ako ne i ceo minut, da na miru bez žurbe popijete svoju kafu i bez trčanja, zaboravljanja stvari i vraćanja po njih stignete sve tog dana.

Tako da drage moje, iskoristite malo slobodnog vremena, nađite svoju “siguricu” među proizvodima i ne dozvolite da Vam ponedeljak ujutru, kao ni jedno drugo jutro, stanu na put u želji da budete lepe. Naravno, sebi pre svega, ali i komplimenti drugih se nikada ne odbijaju. 🙂

 

Zagrljaji,

Una B.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s